Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 augustus 2011

Rood vlees vergroot kans op diabetes

Door: Angela

rood vlees

Het dagelijks eten van circa 60 gram bewerkt rood vlees vergroot de kans op diabetes type 2 met 50%. Die conclusie trekken onderzoekers van de Harvard School of Public Health in American Journal of Clinical Nutrition.

De onderzoekers baseren zich op gegevens van ruim 440.000 personen uit onder meer de “Health Professionals Study” en de “Nurses’ Health Study”. Ze stelden vast dat zowel het gebruik van voorbewerkte als van rauwe roodvleesproducten het risico op ontwikkeling van diabetes type 2 verhogen.

Bron: FoodHolland


Hanneke Achterberg, , 18 augustus 2011:
Ik ben heel benieuwd van welke dieren dat rode vlees komt. Is dat misschien van de dieren die wij granen en mais en resten van de marsfabriek en ga zo maar door te eten geven, terwijl het natuurlijk voedsel van dat dier gras is? zou het kunnen, dat dat dier daardoor vlees levert waar wij ziek van worden? Het zijn maar dingen die ik me afvraag.....

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten