Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
05 december 2011

Read & Eat & Art


Zout- en pepermolen

Zout- en pepermolen

Dit kunstwerk is te bewonderen op de expositie Read & Eat & Art. Deze expositie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen diëtisten van thuiszorgorganisatie Omring en Arthouse Concepts en is gefinancierd door de gemeente Alkmaar. De diëtisten van Omring vinden de expositie een aansprekende vorm voor een deel van de lessen over gezonde voeding, zoals ze worden aangeboden in het lespakket “Lekker Fit”. De combinatie van het bezoeken van een kunsttentoonstelling, voor veel kinderen toch geen dagelijkse kost, les over gezonde voeding en daarbij ook nog aandacht voor taal blijkt een succes.

De kinderen van groep 3 tot en met 8 kunnen de expositie bezoeken. Per groep is er een interactieve rondleiding in kleine groepjes. Vervolgens geeft een diëtist bij een magneetwand met grote boom op interactieve wijze met voedingsmiddelen voorlichting over gezond eten: de kinderen mogen voedingsmiddelen plakken op de boom en hierdoor ontstaat een gesprek van ongeveer 20 minuten. Als laatste maakt elk kind nog een mooi kaart over gezond eten. Deze kaarten gaan in een lamp. Ze hebben dan met hun groep een eigen "kunstwerk" gemaakt, die ze meenemen naar hun eigen klas. Door de beeldend kunstenaars Toscani & Cornell zijn ook nog lesbladen gemaakt met creatieve taalspelletjes die de leerkracht kan meenemen om nog een keer in de les te gebruiken.

In Schagen hebben inmiddels 1.000 kinderen de expositie bezocht. Tot 11 december is in Alkmaar de expositie geopend voor de scholen die deelnemen aan het project “Ik lekker Fit”. In het weekend is de expositie beperkt open voor publiek.

Bijzonder is dat de expositie ook te huur is bij Arthouse Concepts. Dat betekent dat ook diëtisten uit andere organisaties daarmee de kans krijgen om gebruik te maken van de expositie voor hun preventie projecten. Als er een geschikte ruimte is kan Arthouse Concepts de expositie ook op een andere plaats opbouwen. Bij voldoende budget kunnen leerlingen ook zelf aan de slag met de kunstenaars.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten