Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 oktober 2012

Puurst


Limoenblad, kardemom, koffie en mango

Limoenblad, kardemom, koffie en mango; fotograaf Jan Bartelsman

Deze blaadjes zijn gemaakt door driesterrenchef Jonnie Boer. In het boek “Puurst” beschrijft hij hoe het gerecht tot stand is gekomen en eindigt met de zinnen: ‘Deze schotel is meer dan alleen maar een mooi plaatje. Het is ook een geluidssymfonie. Goede gerechten mogen best kraken.’

Het boek Puurst is niet echt een kookboek, ook al staan er wel recepten en foto’s van gerechten in. Het is een boek over koken en is het magnus opus van Jonnie Boer. Puurst geeft een inkijkje in de kookstijl van Jonnie Boer, die producten van Nederlandse bodem hoog in het vaandel heeft. Maar ook dat dekt de lading van het boek niet. Het boek laat zien hoe rijk Nederland is op culinair gebied. Het bevat een herbarium, een handleiding voor basiskooktechnieken en de complete receptuur van de spijskaart van De Librije. Verder komen leveranciers aan het woord en gaat Boer een gesprek aan met Peter Klosse over smaak. De foto’s, sommige zelfs 3D, in het boek zijn prachtig, maar ook om te lezen is het boek geweldig. De teksten zijn dan ook geschreven door Ronald Giphart.

Bekijk hier een filmpje waarin Jonnie Boer vertelt over onder andere het boek Puurst

Puurst, Jonnie en Thérèse Boer e.a., Princess Books  en Komma, ISBN 9789081804233, 424 pagina’s, € 75,00


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten