Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
12 juli 2012

Proeve van bekwaamheid

Door: Karine

Een diëtist heeft een ongelooflijk saai beroep. Ze kletst wat hier, ze kletst wat daar, ze regelt iets, ze belt, ze mailt, ze vergadert en ze kletst weer. Het is allemaal één pot nat: communicatie.

Blablabla.

Nooit gebeurt er eens wat!

Nooit zal een dietist eens lekker in iemands vel knijpen, of brooddeeg kneden, of over de vismarkt struinen, of venijnig met een naald in een vinger prikken. Nou ja, soms gebeuren dat soort dingen wel, maar niet vaak. In ieder geval niet vaak genoeg.

Daarom wil ik in deze, traditioneel licht opruiende zomercolumn, voorstellen dat diëtisten na de vakantie een proeve van bekwaamheid gaan doen. Jullie gaan namelijk proeven. En jullie cliënten gaan ook proeven. Elk consult komen de hapjes op tafel. Zonnebloempitten versus chips. Aardbeien met peper en met balsamico. Glutenvrij brood, zelf gebakken. Drinkvoedingen. En als een patiënt niet kan proeven, dan maken jullie maar mooi een Papilpretje. Pardon, een FlavourFUNnetje.

Er is een diëtist die jullie is voorgegaan en zij heeft er een prima boek over geschreven. Ik denk dat deze Rya Ypma het zal beamen als ik zeg dat er iets gebéurt als jullie gaan proeven met cliënten. Zoals echte vriendschap gedijt bij samen tafelen, zo zal het consult gedijen bij samen proeven. Rya meldt ook dat patiënten zich bewuster worden van hun eetgedrag, dat ze gevoelens van verzadiging sneller herkennen en dat ze stil staan bij hun reden om te eten. Wat een winst!

Neem de proef op de som. Na de vakantie. En vertel of er iets gebeurt, daar in jullie saaie spreekkamertjes. Ik ben benieuwd.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten