Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 november 2010

Passie voor lekker eten op een bewuste manier


Pety Breugem

Pety Breugem

Op 19 juli heeft in een pakhuis in Rotterdam het biologisch Restaurant Karakter zijn deuren geopend. Mede-eigenaar is diëtist en kok Pety Breugem. Pety: ‘Omdat ik meer wilde weten over voeding en gezondheid ben ik begonnen aan de opleiding Voeding en Diëtetiek. Tijdens het laatste jaar van mijn studie ontdekte ik dat mijn passie het meest bij het koken in de horeca ligt. Samen met Nathan, een kok met wie ik veel samen heb gewerkt als kok in de horeca, heb ik toen besloten een eigen restaurant te beginnen. Terwijl ik bezig was met het onderzoeken in welke mate duurzaamheid in de horeca kan worden gemeten en daarop af te studeren, hebben we samen een ondernemingsplan geschreven, een pand gezocht en de financiering rond gekregen.

Het was een ongelofelijk hectische tijd, waarin ik tussen de bedrijven door op 9 juli mijn diploma heb opgehaald. In ons restaurant streven we naar een biologische kaart, zover mogelijk. Volledig biologisch is namelijk niet helemaal haalbaar. Sommige alcoholische dranken, zoals whisky’s zijn wel biologisch verkrijgbaar, maar niet lekker. De klanten willen dat dan niet drinken. Net zo min als biologische frisdrank als cola en seven-up. Die serveren we dan ook niet meer. Maar verder lukt het natuurlijk wel. Groenten bijvoorbeeld willen we van de koude grond en niet uit Zimbabwe. Onze koffie is fairtrade en we halen kaas bij de biologische kaasboer, het vlees is ook biologisch. Veel mensen denken dat we een vegetarisch restaurant zijn, maar biologisch vlees staat bij ons dus gewoon op het menu en ook MSC-gecertificeerde vis. We zijn natuurlijk afhankelijk van het aanbod, daardoor bepalen we per dag het menu, dat ook culinair aan onze eisen moet voldoen. We willen onze gasten namelijk ook in de watten leggen.’

Volgens Pety komt haar voedingskundige kennis goed van pas. ‘Ik merk dat een groot deel van onze gasten een bepaalde voedselintolerantie, -aversie of –allergie heeft. Deze mensen denken vaak dat het beter is om biologisch te eten, wat niet per definitie zo hoeft te zijn. Dankzij mijn opleiding is het voor mij eenvoudig om na te gaan of onze ingrediënten vrij zijn van een bepaald allergeen. Mensen met een allergie of intolerantie kunnen dus met een gerust hart bij ons eten.’

Pety merkt dat niet alleen de consument, maar ook diëtisten zeer geïnteresseerd zijn in biologisch en duurzaam eten: ‘Binnenkort geef ik dan ook een presentatie hierover aan 10 diëtisten. Ook tijdens die presentatie hoop ik mijn passie voor lekker eten op een bewuste manier, met respect voor de mens, dier en milieu uit te dragen.’

Meer weten? Mail Pety: info@restaurantkarakter.com.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten