Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
24 juni 2016

Ook glutenvrij brood moet voldoen aan zoutnorm

Door: Karine

Glutenvrij brood

Glutenvrije broden, roggebrood en stokbroden moeten vanaf 1 januari 2018 ook voldoen aan de zoutnorm,  aldus branchevereniging NBOV. Dat betekent dat er niet meer zout in mag zitten dan 1,8% op basis van de droge stof.

Deze norm is gelijk aan de norm die voor de gehele bakkerijsector geldt vanaf 1 januari 2013. Het ministerie van VWS en de bakkerijsector hebben een overgangsperiode van een jaar afgesproken zodat bakkers tijd hebben hun recepturen aan te passen. Bakkerijen die niet aan de norm voldoen, riskeren vanaf die datum een boete.

Bron: EVMI

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten