Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 januari 2011

Ons voedsel in getallen

Door: Frans de Jong

Ons Voedsel in getallen

Voedingsmiddelentabellen zijn er in vele verschillende soorten en maten. Als diëtist maak je waarschijnlijk gebruik van de Nevotabel of de Nederlandse voedingsmiddelentabel, een consument gebruikt waarschijnlijk eerder een tabel als “Kijk op calorieën en joules” van Nicoline Duinker of de Eettabel van het Voedingscentrum. In dit rijtje past het boek “Ons voedsel in Getallen” van Frans de Jong. De Jong weet heel veel over voedingsmiddelen en hun productieproces, dat blijkt wel uit het lijvige “Ons Voedsel” dat 2 jaar geleden verscheen. Daarin is echter geen voedingswaarde-informatie te vinden. Dat staat in zijn nieuwe boek. Van ruim 1.000 producten geeft de Jong de gehaltes aan macro- en microvoedingsstoffen per 100 gram product. De tabellen zijn aangevuld met informatie over de gevoelswaarde en gezondheidswaarde van producten waarmee de Jong weergeeft hoe mensen producten waarderen en hoe gezond ze de producten ervaren. Ons voedsel in getallen is geschreven voor de consument. Maar ik vraag me af of dit wel een handig boek is voor de consument, omdat de getallen niet per portie zijn aangegeven. Voor jou als diëtist is waarschijnlijk de informatie over gevoels- en gezondheidswaarde interessant en bruikbaar. (MS)

Ons voedsel in getallen, Frans M. de Jong, Fontaine Uitgevers, ISBN 9789059563421, 160 pagina’s, € 19,85


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten