Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
12 juni 2015

Onderzoek naar gezondere samenstelling voedingsmiddelen

Door: Angela

Onderzoek naar gezondere samenstelling voedingsmiddelen

TNO en Wageningen UR Food & Biobased Research (FBR) gaan de voedingsmiddelenindustrie helpen om de samenstelling van voedingsmiddelen gezonder te maken. De focus ligt daarbij op het verminderen van het gehalte aan vet, zout en suiker. Bij het herformuleren van bestaande producten moet dit niet leiden tot verlies van kwaliteit of smaak. Het 2-jarig onderzoek wordt mede gefinancierd door de overheid en start voor de zomer.

Ook duidelijke productinformatie kan consumenten stimuleren om gezondere keuzes te maken. Volgens TNO is het een uitdaging om geherformuleerde, verbeterde voedingsmiddelen goed te communiceren naar de consument. Het blijkt namelijk dat veel consumenten denken dat minder zout of suiker in een product een negatief effect heeft op de productkwaliteit en smaak. Voor de in het onderzoek geherformuleerde producten worden deze mogelijke effecten gemeten.

Bron: TNO


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten