Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 december 2010

Nieuws voor diëtisten geliefde informatiebron voor diëtist

Door: Mary

Aanvinken

Nieuws voor diëtisten voorziet in de informatiebehoefte van de diëtist. Dat blijkt uit de resultaten van de grote Nieuws voor diëtisten enquête die in november 2010 is gehouden. De diëtist leest de nieuwsbrief graag en 82% leest ‘m helemaal of grotendeels. De informatie sluit voor het grootste deel van de lezers (61%) aan bij de dagelijkse praktijk. Voor 36% van de lezers sluit de informatie soms aan. De afzonderlijke rubrieken van de nieuwsbrief krijgen van de lezers een gemiddeld rapportcijfer tussen de 7 en de 8. Daarbij scoort de rubriek nieuws met een 8 het hoogste.

Bijna 1.100 lezers vulden de enquête in, daarvan was 82% diëtist of student diëtetiek en 7% gewichtsconsulent of gewichtsconsulent in opleiding. Daarnaast heeft een ruime 10% van de lezers een ander beroep en is werkzaam als bijvoorbeeld coach, apothekersassistent of praktijkassistent.

Het is voor iedereen waarschijnlijk niet verwonderlijk dat 99% van de lezers van Nieuws voor diëtisten vrouw is. Een groot deel daarvan (35%) is jonger dan 30 jaar. Slechts 19% is ouder dan 50 jaar. Verder heeft de groep lezers ruime werkervaring. Ongeveer 60% heeft 5 jaar of meer werkervaring, 45% zelfs meer dan 10 jaar. De dietisten werken vooral in een baan van meer dan 20 uur per week (49%) of fulltime (32%) De advisering vindt voornamelijk plaats via face-to-face contacten (94%). Groepsbehandelingen worden gedaan door 26% van de diëtisten, 49% geeft ook telefonisch adviezen en 37% legt huisbezoeken af. Slechts 20% geeft online via website of email adviezen.
De meeste diëtisten geven aan een patiënt/cliënt gemiddeld meer dan 5 keer per jaar te zien. 

Hoe je ook wendt of keert, overgewicht is de meest behandelde aandoening. Van de diëtisten die de enquête invulden geeft 62% dit aan als 1 van de 3 meest behandelde ziektebeelden of aandoeningen. Diabetes en ondergewicht volgen met respectievelijk 54% en 40% op een 2de en 3de plaats.

Wat betreft de visie op gezonde voeding geeft het overgrote deel van de lezers (91%) aan achter de richtlijnen Gezond voeding van de Gezondheidsraad te staan, zoals uitgewerkt in de Schijf van vijf. Een 3de deel van de lezers staat achter de visie van Puur Gezond. Andere visies op gezonde voeding hebben onder de lezers van Nieuws voor diëtisten geen grote aanhang: orthomoleculaire visie (7%), oervoeding (4%), antroposofie (2 %) en macrobiotiek (1%).

Op twitter zullen we diëtisten in de nabije toekomst niet vaak tegenkomen. Op de vraag of de diëtist twittert of van plan is in de toekomst te gaan twitteren antwoordt het grootste deel ontkennend. Slecht 5% geeft aan al een twitteraccount te hebben, en nog eens 5% geeft aan het in de toekomst te willen gaan doen.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten