Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
25 september 2013

Nieuwe Richtlijnen Goede Voeding in de maak

Door: Angela

Nadruk op voedingsmiddelen

De Gezondheidsraad verwacht in 2015 nieuwe Richtlijnen Goede Voeding uit te brengen. Terwijl in de vorige richtlijnen voedingsstoffen centraal stonden, zal nu meer aandacht zijn voor het directe verband tussen voedingsmiddelen en gezondheid.

In de voorlichting gaat het vooral om voedingsmiddelen. Denk aan: Welke gezondheidseffecten heeft het eten van vlees? Wat is de invloed van suikerhoudende dranken? Daarom zullen eerst 2 achtergronddocumenten worden gemaakt. Eén over voedingsstoffen en lichamelijke activiteit en één over voedingsmiddelen en -supplementen, beide in relatie tot gezondheid. Deze achtergronddocumenten zijn een voorbereiding op de uiteindelijke Richtlijnen Goede Voeding 2015.

Verder heeft de Gezondheidsraad behoefte aan het evalueren van de normen voor foliumzuur en ijzer, aldus het werkprogramma van 2014.

Bron: Gezondheidsraad


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten