Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 juni 2012

Natuurlijk zoet

Door: Hilde Demurie

Natuurlijk zoet

We worden geboren met een aangeboren voorkeur voor zoet. Dus is het niet zo gek dat we ons hele leven graag zoetigheid eten. Maar niet iedereen wil de bij de zoete smaak horende geraffineerde suikers of suikervervangers gebruiken. Voor die mensen heeft voedingsconsulente Hilde Demurie het boek “Natuurlijk zoet” geschreven. Dit boek staat vol recepten, waarbij je in de ingrediëntenlijsten geen geraffineerde suikers of kunstmatige zoetstoffen tegenkomt. Demurie gaat ervan uit dat veel gerechten helemaal geen extra zoet nodig hebben. Is het wel nodig, dan gebruikt ze natuurlijke zoetmakers zoals honing. Verder zegt Demurie vooral pure en natuurlijk ingrediënten te gebruiken. Ze gaat zelfs zover dat ze geen geraffineerde granen gebruikt zoals tarwebloem. Ze gebruikt vooral spelt, rijst, haver en boekweit. En in plaats van koemelk gebruikt ze rijstmelk of ander plantaardige alternatieven. Dat maakt het boek geschikt voor mensen die geen koemelk en/of tarwe willen of mogen gebruiken.  Maar het is wel opletten met de recepten. In veel van de recepten wordt chocolade gebruikt en in sommige biscuitjes of koekjes waarbij Demurie niet aangeeft wat voor soort chocolade of koekjes dit dan moeten zijn. Als hiervoor gewone gezoete chocolade of koekjes gebruikt worden, dan moeten we de titel “Natuurlijk zoet” en de ondertitel “100 recepten om gezond(er) te snoepen” eigenlijk met een grote korrel zout nemen. (MS)

Natuurlijk zoet, Hilde Demurie, Davidsfonds uitgeverij, ISBN 9789058268440, 155 pagina’s, € 22,50 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten