Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 mei 2011

Mijn Italiaanse dieet

Door: Gino D’Acampo

Mijn Italiaanse dieet

Eten als een Italiaan en afvallen. Voor wie de Italiaanse keuken synoniem is aan pizza en pasta, lijkt dat misschien een gek idee. Maar de traditionele Italiaanse keuken is gebaseerd op veel groenten, weinig vlees, regelmatig vis en gezonde vetten zoals olijfolie. Niet gek dus dat de in Engeland werkzame Italiaanse kok Gino D’Acampo na 2 gewone kookboeken nu ook een dieetboek heeft gemaakt. Zijn Italiaanse dieet - samengesteld in samenwerking met een diëtist - is gebaseerd op de mediterrane keuken en gaat uit van 1500 kcal voor vrouwen en 2000 kcal voor mannen per dag. Er wordt een weekmenu voor mannen en een voor vrouwen gegeven waarop de lezer zelf zou moeten kunnen voortborduren. Of dat lukt, is natuurlijk maar de vraag. Maar omdat alle gerechten zijn voorzien van voedingswaarde analyses wat betreft calorieën, vet, verzadigd vet, suikers en zout, zou dat met wat rekenwerk misschien wel moeten lukken. Jammer genoeg ontbreekt het totale gehalte aan koolhydraten, wat de recepten weer minder handig maakt voor mensen met diabetes of mensen die een koolhydraatbeperkt dieet volgen.

Genieten van lekker eten staat in dit dieet in elk geval voorop met gerechten als bruchetta met tomaat, pompoensoep met rucola en risotto met kip en doperwten. Gino geeft in het boek 100 lekkere en gezonde recepten, die allemaal vrij eenvoudig te maken zijn. Hij gaat uit van pure producten en stimuleert het gebruik van veel groenten. En aan de foto’s te zien, wordt het ook echt genieten aan tafel. (MS).

Mijn Italiaanse dieet, Gino D’Acampo, Fontaine Uitgevers, ISBN 9789059563636, 192 pagina’s, € 29,90


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten