Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 augustus 2017

Microbiota in health and disease: from pregnancy to childhood

Door: Karine

Dit is niet echt een boek dat je gezellig ’s avonds in bed leest voor het slapengaan. Het is ook geen Nederlandstalig boek. Evenmin is het een boek dat je voor een koopje aanschaft. Maar toch: dit boek is een enorme aanrader als je geïnteresseerd bent in het darmmicrobioom en de gezondheid van kinderen.

Van astma tot obesitas
Er zijn zoveel kinderziektes die (waarschijnlijk) een link hebben met het darmmicrobioom. Denk aan darmkrampjes, luchtweginfecties, diarree, obesitas, allergie, IBD, coeliakie, diabetes type 1 en urineweginfecties. In dit boek krijg je een overzicht van de meest recente kennis op al deze terrreinen, plus een eerlijk beeld van wat nog niet bekend is. Ook zijn er hoofdstukken over hoe de microbiota zich ontwikkelt direct na de bevalling, welke invloed de manier van bevallen heeft, de invloed van voeding en de relatie tussen het darmmicrobioom en het immuunsysteem van het kind.

Redactie
De redactie bestaat uit drie personen, maar zij schreven slechts een deel van het boek. Ruim 40 internationale onderzoekers namen een hoofdstuk voor hun rekening, elk met zijn eigen expertise. Door de zeer duidelijke structuur is het boek heel goed leesbaar. Zelfs als je alleen de abstracts leest, ben je na het lezen van het boek veel beter op de hoogte van de huidige stand van zaken in de wetenschap. Dat je écht alleen de abstracts leest, is trouwens vrij onwaarschijnlijk, want dat darmmicrobioom is echt fascinerend!

Microbiota in health and disease: from pregnancy to childhood. Editors: Pamela Browne, Eric Claassen en Michael Cabana. Wageningen Academic publishers, 344 pagina,s ISBN 978-90-8686-294-8.
Let op: lezers van Nieuws voor diëtisten krijgen 25% korting als ze bij de bestelling de code microbio25 invoeren. Hierdoor wordt de prijs van het papieren boek € 95,40 inclusief BTW (ipv € 127,20) en de prijs van het E-book wordt € 108,89 inclusief BTW (ipv € 145,20).


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten