Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 mei 2015

Lager sterfterisico door volkoren

Door: Reina

Lager sterfterisico door volkoren

Mensen die dagelijks 34 gram volkoren graanproducten eten hebben 17% minder sterfterisico dan mensen die er maar 8,5 gram van binnenkrijgen. Bovendien hebben ze een 11-48% minder kans op de verschillende aandoeningen. Dit blijkt uit een prospectief onderzoek van Harvard University onder ruim 367.000 mensen (50-71 jaar) over een periode van 14 jaar.

Een nog hogere consumptie van volkorenproducten blijkt het risico op sterfte en aandoeningen nog meer te verlagen. Het betreft dan aandoeningen van als hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en verschillende infectieziekten. De onderzoekers van Harvard concluderen dat volkoren granen en de vezels daaruit het risico op sterfte en diverse aandoeningen verlagen. Verder stellen ze dat het beschermende effect wordt veroorzaakt door de vezelcomponent.

Bron: BMC Medicine


Peter Groen, Voedingsdeskundige, 04 mei 2015:
Als men volkoren produkten eet, komt men niet om bij een vliegtuigcrash, onder de trein, tegen een boom , en nog meer van dat geklets.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten