Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
16 september 2014

Kindervitamines vaak hoog gedoseerd

Door: Angela

Multivitamines voor kinderen

Multivitaminesupplementen voor kinderen bevatten vaak een hogere dosering dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) die de Gezondheidsraad heeft opgesteld voor kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
De Consumentenbond bekeek de etiketten van 15 multivitamines voor kinderen vanaf 3 jaar. Enkele supplementen bevatten ruim 200% van de ADH van foliumzuur, waarmee ze op de maximumgrens zitten van wat de Gezondheidsraad nog als veilig beschouwt. Met vitamine D, een vitamine die kinderen tot 4 jaar juist extra nodig hebben, zijn fabrikanten minder scheutig. In diverse producten zit slechts 5 microgram, terwijl de Gezondheidsraad 10 microgram adviseert voor de botopbouw.
De ADH die wettelijk op de etiketten vermeld moet worden, geldt alleen voor volwassenen en niet voor kinderen. Echter, de ADH voor jonge kinderen ligt vaak de helft lager. Daarom vraagt de Consumentenbond het ministerie voor alle vitamines een referentiewaarde voor kinderen voor op het etiket vast te stellen en toe te laten.
Bron: Consumentenbond


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten