Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 oktober 2012

Kersen verlagen kans jichtaanval

Door: Reina

Vrouw eet kers

Door het eten van kersen hebben patiënten met jicht minder kans op een jichtaanval. Dat blijkt uit een Amerikaanse case-crossover studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis & Rheumatism.

Aan het 1 jaar durende onderzoek deden 633 jichtpatiënten mee. Patiënten die gedurende 2 dagen 1 tot 3 porties kersen (1 portie = 10-12 kersen) aten of een kersenextract innamen, hadden de dag daarna 35% minder kans op een jichtaanval in vergelijking tot degenen die geen kersen aten. Dit effect bleef bestaan na correctie voor geslacht, overgewicht, purine-inname, alcoholinname, gebruik van diuretica of anti-jicht medicatie. Wanneer de consumptie van kersen of kersenextract werd gecombineerd met Allopurinol dan was het risico op een jichtaanval zelfs 75% lager. Allopurinol is een veel voorgeschreven medicatie bij jicht dat aanmaak urinezuur remt. Meer kersen eten levert overigens geen extra verlaging op.

Bron: BBC news


koos stokman, , 05 oktober 2012:
Ik heb zonder het teweten veel kersen gegeten dit jaar,gebruik Allopurinol maar last van jicht.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten