Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
30 april 2012

Kastelenkookboek


Kastelenkookboek

De 18-eeuwse tafel van de wonderschone Menkemaborg in Uithuizen (Groningen) is altijd gedekt

Wat voor beeld zie jij als je denkt aan het culinaire verleden van Nederlandse kasteelbewoners? Luidruchtige braspartijen met veel drank en vleespotten? Dat is het tegendeel van wat kastelenkenner Robbie Dell’Aria beschrijft in dit kastelenkookboek. Hij dook in de vele (particuliere) kasteelarchieven en sprak met tal van deskundigen op het gebied van de culinaire geschiedenis in Nederland. Hij ontdekte dat kasteelbewoners zuinig waren en gezond en smakelijk aten. Zelfs in de “woeste”middeleeuwen gedroeg de adel zich hoffelijk en beschaafd. Aan de hand van oude culinaire teksten heeft hij talloze recepten gereconstrueerd. Je kunt ze nu zelf bereiden en wellicht vallen ze ook bij jou in de smaak. De recepten in het kookboek worden afgewisseld met levendige verhalen over (excentrieke) kasteelbewoners. Het culinaire verleden in dit Kastelenkookboek bestrijkt de periode vanaf de late middeleeuwen tot in het interbellum.

Kastelenkookboek, Robbie Dell’Aira, Uitgeverij Kunstmag, ISBN 9789075979, 208 pagina’s, € 34,95


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten