Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
31 oktober 2011

Je bent wat je eet

Door: Redactie: Tiny van Boekel e.a.

Je bent wat je eet

Maar liefst 20 deskundigen, waaronder 10 professoren van vooral Wageningen Universiteit, zetten in dit cahier de actuele wetenschappelijke kennis rondom voeding en gezondheid op een rij. Is het resultaat saai of droog? Integendeel! Zoals topkok Pierre Wind ook in het voorwoord stelt is het boek juist prettig leesbaar en in begrijpelijke taal geschreven. Een mooi voorbeeld daarvan is de uitleg van de titel “Je bent wat je eet”. ‘Alles in je lijf – spieren, botten, hersenen – is ooit in kleine onderdelen als voeding naar binnen gegaan. Voor een gezond lijf moet je dus gezond eten en als je er te lang een slecht voedingspatroon op nahoudt, gaat dat ook ten koste van je gezondheid.’

Onderwerpen die in het cahier aan bod komen zijn het ontstaan van ons huidige voedingspatroon, regulatie van honger en aangepaste voedingsbehoeften van baby’s, ouderen en sporters. Ook de nieuwste ontwikkelingen, zoals gezondheidsclaims en het beïnvloeden van genen door middel van gezonde voeding, komen aan de orde. Een aanrader voor wie weer even helemaal up-to-date wil zijn wat betreft de huidige stand van de wetenschap. En ook een prima boek voor cliënten of patiënten die zoeken naar leesbare en onderbouwde informatie over voeding. Het cahier is te bestellen of gratis te downloaden bij Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij. (AS)

Je bent wat je eet, Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij, Redactie: Tiny van Boekel, Jannes van Everdingen, Kees de Graaf, Rob Buiter, ISBN 9789073196629, 84 pagina’s, € 6,-


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten