Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
27 februari 2011

iPad Magazine DiabetesDigital

Door: Double Check Publishing

DiabetesDigital

Wat valt er veel te zien en te lezen in het allereerste digitale magazine voor mensen met diabetes. Zoals je van een magazine verwacht, bevat DiabetesDigital achtergronden bij het nieuws, scherpe interviews met spraakmakende diabetespatiënten, het laatste wetenschappelijke nieuws helder uitgelegd en columns van (ex-volleyballer) Bas van de Goor en Gonda Duivenvoorden (communicatievrouw van 2008).
Maar DiabetesDigital maakt daarnaast perfect gebruik van de interactieve mogelijkheden die een app op de iPad kan bieden. Je kunt bijvoorbeeld vanuit artikelen direct door naar websites met relevante aanvullende informatie. Als je  het artikel over Lydia Mossel (diverse keren Nederlandse karatekampioene) leest, is haar “foto” eerst een filmpje om daarna weer te “bevriezen” om weer als foto bij het artikel te eindigen. Bij een recept over gemarineerde ananas, kun je een video bekijken over het schoonmaken van een ananas. En bij het artikel over diabetische retinopathie wordt de tekst verhelderd met een afbeelding van het netvlies waar je de achteruitgang van de ogen in stappen kunt zien. Kortom, tekst, beeld en geluid komen prachtig samen en ondersteunen elkaar.
Voor wie niet meteen duidelijk is hoe de  app werkt, is er een pagina die laat zien hoe je dit digitale iPad magazine kunt bedienen.
Begeleid jij mensen met diabetes die in het bezit zijn van een iPad, wijs ze dan zeker op dit unieke magazine dat voor € 1,59 in de Appstore op de iPad of via iTunes verkrijgbaar is.
Op de website www.diabetsdigital.nl staat onder iPad magazine een linkje naar de film van de introductie op YouTube. (CV)

DiabetesDigital, € 1,59 per uitgave, Double Check Publishing


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten