Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
15 juni 2015

‘In steeds meer restaurants kun je glutenvrij eten. Dat is op zich goed nieuws. Maar hoe veilig is dat nu echt?’

aldus Esther Melenberg, hoofd diëtetiek van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV)


Esther Melenberg

Melenberg deed deze uitspraak in een persbericht van McDonald's over de introductie van de eerste glutenvrije hamburgers. Deze hamburgers zijn in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) ontwikkeld. De glutenvrije hamburgers blijven ruim onder de norm van 20 parts per million gluten en komen daarmee in aanmerking voor het Horeca Alliantie Certificaat “Lekker Glutenvrij” van de NCV. Melenberg: ‘Van de glutenvrije burgers bij McDonald’s kunnen we daardoor met zekerheid zeggen dat ze veilig zijn.’ Het glutenvrije broodje van McDonald’s bestaat voornamelijk uit rijst, maïs en tapioca en draagt het internationale Euro Cross Grain keurmerk (dat ook in het logo van de NVC staat).


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten