Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 februari 2014

IkPas.nl: een maand geen alcohol


IkPas.nl

Een maand zonder alcohol: wie durft en kan dat aan? Dat is de vraag die het Trimbos-instituut en het Lectoraat verslavingspreventie Windesheim via www.IkPas.nl stellen. De oproep is gericht aan iedereen die (steeds) vaker alcohol drinkt zonder daar bewust over na te denken. Een brede oproep voor een alcoholvrije maand start op woensdag 5 maart, na de carnaval.

Een maand zonder alcohol is vaak moeilijker dan mensen denken. Zeker als het ongezellig wordt gevonden wanneer je niet meedrinkt, en je dat zelf eigenlijk ook vindt. Uit onderzoek naar eerdere initiatieven vanuit Windesheim blijken echter veel positieve effecten, zowel op bewustwording als op slaapkwaliteit en fitheid. Deze effecten, en het succes van regionale initiatieven, waren aanleiding om een landelijk platform te creëren via IkPas.nl.

Op de site worden mensen opgeroepen zich via een collectief of individueel aan te melden voor een alcoholvrije maand. De website bevat tips en handvatten voor deelnemers. Ook worden er in maart regelmatig nieuwe filmpjes geplaatst van kokoloog Pierre Wind die lekkere alcoholvrije cocktails maakt. Er is ook een Facebookpagina en een Twitteraccount.

Bron: Trimbos-instituut


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten