Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 maart 2017

Het Eetparadijs: journalistiek project over de voedselomgeving

Door: Karine

Het Eetparadijs

Het communicatiebureau FoodCabinet is Het Eetparadijs gestart, een journalistiek project waarin de eetomgeving van Amsterdam wordt onderzocht. Op de website staan interviews met kopstukken uit de voedings- en gezondheidswereld. En er worden wekelijks nieuwe artikelen geplaatst, met prikkelende fotografie. FoodCabinet is dit project gestart omdat ze denken dat de epidemie van overgewicht vooral wordt veroorzaakt door onze voedselomgeving.

200 keuzes
Dagelijks maken we per dag zo’n 200 keuzes over voedselinname zonder dat we dat zelf doorhebben. Deze onbewuste voedselkeuzes worden sterk gestuurd door de omgeving waarin we ons op dat moment bevinden. Zo blijkt bijvoorbeeld dat we in een fysieke supermarkt meer ongezonde producten in ons mandje stoppen dan tijdens het online boodschappen doen. Het aanbod en de marketing van voedsel heeft een veel groter effect op ons eetgedrag dan we zelf beseffen. De afgelopen 30 jaar is de voedselomgeving ingrijpend veranderd. Eten is nu overal. Voedingsprikkels zijn zo alomtegenwoordig dat we ze niet meer opmerken. Dit project maakt ze inzichtelijk.

Bron: FoodCabinet


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten