Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 januari 2016

Het aardappelcongres: De aardappel, een vergeten groente?


aardappelcongres 18 februari 2016

Er wordt veel gesproken over de effecten van groente en fruit, brood, vlees en zuivel op onze gezondheid, maar er is weinig te horen over de aardappel. Met het eerste aardappelcongres van Nederland, georganiseerd door de Nederlandse Aardappel Organisatie komt daarin verandering. Op 18 februari in de Foodhallen Amsterdam is er volop aandacht voor de laatste stand van zaken in de wetenschap over aardappels en gezondheid. Gesproken wordt over:

  • de aardappel als koolhydraatbron, het ontstaan en de laatste wetenschappelijke inzichten over de glycemic index en glycemic load (prof. dr. Jaap Seidell, VU)
  • het effect van vezels op het immuunsysteem (prof. dr. Henk Schols en dr. Jurriaan Mes, Wageningen UR)
  • resistent zetmeel in verschillende aardappelbereidingen en de waarde daarvan voor onze gezondheid (dr. Piet Buwalda, AVEBE en Wageningen UR)
  • de waarde van de aardappel in het dieet van sporters (Anja van Geel, sportdiëtist)

Klik hier voor meer informatie en aanmelden Aan deelname zijn geen kosten verbonden, aanmelding is verplicht.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten