Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
09 mei 2017

(H)erken je honger!

Door: Angela

(H)erken je honger!

‘Dit boek gaat je verrassen!’, zo begint de achterflap van dit boek van diëtist Marie-José Torenvliet en dat blijkt inderdaad het geval. Ik had nooit gedacht dat er maar liefst 15 verschillende soorten honger bestaan en dat ik ze ook allemaal herken, ofwel bij mezelf, ofwel bij mensen uit mijn omgeving. Denk aan vermoeidheidshonger, verveelhonger, concentratiehonger, zintuigenhonger, emotiehonger en zelfs geen honger (in het boek ook een hongersoort).

Checklist

Op luchtige wijze beschrijft Torenvliet de verschillende hongersoorten en bij elke soort heeft ze een aansprekend voorbeeld van een cliënt die ze in de afgelopen 21 jaar in haar diëtistenpraktijk is tegengekomen. Ook geeft ze praktische tips voor het omgaan met iedere hongersoort en dat kan mensen helpen bij het bereiken en behouden van het ideale gewicht. Zo kan een wandelingetje van 5 minuten werken tegen concentratiehonger en kan het bij emotiehonger helpen om de maaltijden meer verzadigend te maken. Voor dat laatste heeft ze een handige checklist gemaakt, met onder meer aandacht voor voldoende vezels, eiwitten, volume en vocht. Omdat het boek vaak verwijst naar deze checklist had deze wel een wat prominentere plek mogen krijgen, in plaats van verstopt op pagina 97. Maar dat is dan ook het enige minpuntje. Dit boek is echt een aanrader voor jezelf én voor cliënten met overgewicht.

(H)erken je honger! De sleutel tot jouw ideale gewicht. Marie-José Torenvliet. S2uitgevers, ISBN 9789492528117, 176 pagina's, €18,95. Verkrijgbaar vanaf 11 mei en onder meer te bestellen op www.herkenjehonger.nl. Hier kun je ook een extra hoofdstuk lezen over intermitterend vasten (na aanmelden).


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten