Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 juni 2013

Haver gegarandeerd glutenvrij

Door: Angela

Haver

Onderzoekers van Wageningen UR hebben een gegarandeerd glutenvrij haverproductiesysteem opgezet samen met andere onderzoeksorganisaties, de overheid en het bedrijfsleven. De eerste commerciële producten zijn al op de markt: glutenvrije ontbijtproducten en glutenvrij haverbrood.

Gedurende de laatste 10 jaar is de consumptie van haver door mensen met coeliakie sterk toegenomen, vooral omdat haver zorgt voor vezels in het glutenvrije dieet. Een reëel probleem van veel haverproducten is dat ze tijdens de productie worden besmet met tarwe. In het nieuwe productiesysteem is hiervan geen sprake meer.

Recent stond ook de veiligheid van bepaalde haverrassen voor patiënten met coeliakie ter discussie. Uit onderzoek van Wageningen UR blijkt echter dat in haver geen enkele van de 29 peptiden zit, die in tarwe, gerst of rogge aanwezig zijn en waar mensen met coeliakie op kunnen reageren.

Bron: Wageningen UR


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten