Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 juni 2013

Hardnekkige fabels over voeding en gezondheid

Door: Reina

Groenten en blik

Van de Nederlands gelooft 73% dat groene thee gezonder is dan zwarte thee en denkt 54% dat donkerder brood meer vezels bevat dan brood dat lichter is van kleur. En wat groenten uit pot of blik betreft denkt 28% dat daar veel minder voedingsstoffen in zitten dan in verse groenten. Dit blijkt uit het “Onderzoek feiten & fabels, wat weten consumenten over gezonde voeding”, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum.

Ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder deden mee aan het. Zij kregen 10 stellingen voorgelegd over voeding en gezondheid, waarop ze konden reageren met “eens” en “oneens”.

Bron: Voedingscentrum


Marlies van Dooren, , 02 juli 2013:
Wat jammer al die cynische opmerkingen naar het Voedingscentrum toe. Ik zou ook heel veel over diëtisten kunnen zeggen die middeltjes verkopen of zich committeren aan een sportschool om mensen af te laten vallen en voor pure commercie vallen. Wie de schoen past...
Miriam Bouwens, , 19 juni 2013:
Ja, en zeker geen kokosvet want dat produceert Unilever niet.
Elisa van der Molen, , 18 juni 2013:
Leuk dat het voedingscentrum nog even de ´roomboterfabel´ erin gooit om de onderzochten goed duidelijk te maken (of heet dat indoctrineren?) dat je toch vooral margarine moet blijven gebruiken.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten