Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
15 april 2014

Grote variatie in vetgehalte hartige snacks

Door: Reina

kipnuggets

Bij hartige snacks loopt het vetgehalte en de vetzuursamenstelling aanzienlijk uiteen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Van grote hartige snacks blijkt het saucijzenbroodje het meeste vet te bevatten (23,3%), gevolgd door de hamburger met gemiddeld 17,3% vet. Ook een frikadel bevat gemiddeld veel vet: 16,1%.

De kaassoufflé en het saucijzenbroodje bevatten gemiddeld het meeste verzadigd vet op het totale gehalte aan vetzuren (respectievelijk 53,2% en 52,8%). Omdat deze productsoorten in totaal ook veel vet bevatten, leveren kaassoufflé en saucijzenbroodje gemiddeld ook het meeste verzadigd vet per 100 gram product (resp. 8,2% en 12,4%). Het verzadigd vetgehalte van kipnuggets en loempia kan enorm variëren per merk (met resp. factor 10,4 en 6,3)

Voor het onderzoek zijn 128 (onbereide) snacks geanalyseerd, verdeeld over 9 soorten, afkomstig uit supermarkten, (ambachtelijke) bakkers, fastfoodketens, tankstations en kiosken.

Bron: NVWA


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten