Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 juni 2013

Grote behoefte aan allergeenvrije tussendoortjes

Door: Angela

Aanbod allergeenvrije producten in supermarkt mag groter

De verkrijgbaarheid van allergeenvrije producten vormt een probleem voor mensen met een voedselallergie of –intolerantie. Er is vooral behoefte aan zoete, allergeenvrije tussendoortjes en snacks. Dit blijkt uit onderzoek van ZonderMeer magazine, een culinaire glossy voor mensen met een voedselallergie.

De meest gewilde allergeenvrije producten zijn gebak, chocolade, brood, toetjes, zoet beleg, vleesbeleg, koekjes, pasta en snoep. Van de respondenten heeft 37% te maken met meerdere allergieën of intoleranties. Meest lastig zijn het vermijden van gluten, melk en lactose. De helft van de respondenten geeft aan dat vooral speciale gelegenheden, zoals verjaardagen en feestjes, lastige momenten zijn. Boodschappen worden door 80% het liefst bij de supermarkt gedaan. Het aanbod aan allergeenvrije producten zou ruimer moeten zijn.

Bron: ZonderMeer magazine


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten