Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
03 augustus 2012

Glutenvrij bakken

Door: Hannah Miles

Glutenvrij bakken

Hannah Miles stond in 2007 in de Britse finale van het tv-programma Masterchef. Inmiddels heeft ze veel columns en kookdemonstraties op haar naam staan en is ze bezig aan haar tiende kookboek. Eén van die reeds verschenen boeken is “Gluten Free Baker” dat dit jaar vertaald in het Nederlands is verschenen. Miles’ inspiratie voor dit boek was haar vriendin Lucy die enkele jaren geleden een glutenintolerantie bleek te hebben. Speciaal voor Lucy verdiepte Miles zich in glutenvrij bakken en ontwikkelde ze tal van recepten.
Het boek bevat meer dan 60 recepten van populaire lekkernijen uit de oven zoals muffins, brood, brownies en macarons. Het zijn veelal zoete recepten, maar af en toe verschijnen er kaashapjes, kaas-uienbrood, hartige taartjes met brie en gekaramelliseerde uien en focaccia met rozemarijn, olijf en tomaat tussendoor. De recepten zijn redelijk simpel en de fotografie is prachtig en uitnodigend! De ingrediënten worden in Nederlandse maten weergegeven. Natuurlijk zijn niet van alle recepten alle ingrediënten in de supermarkt te koop en moeten er ook producten in reformwinkels gehaald worden.
Het boek begint met een inleiding en uitleg over glutenvrij bakken. Handig is ook het lijstje met basisproducten die eigenlijk niet kunnen ontbreken in “glutenvrije keukenkastjes”. De Britse liefdadigheidsinstelling “Coeliac UK” gaf adviezen bij het schrijven van het boek. (CV)

Glutenvrij bakken. Meer dan 60 heerlijke recepten voor lekkers uit de oven!, Hannah Miles, Uitgeverij J.H. Gottmer/H.J.W. Becht, ISBN 9789023013525, 144 pagina’s, € 18,96


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten