Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
21 september 2017

Gezondheidsraad werkt aan voedingsadvies eerste 1000 dagen

Door: Angela

Gezondheidsraad werkt aan voedingsadvies eerste 1000 dagen

De Gezondheidsraad is bezig met het opstellen van voedingsadviezen voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen tot en met twee jaar. Naar verwachting komen deze deeladviezen eind 2018 uit. Ook zal de Gezondheidsraad volgend jaar nagaan of de voedingsnormen voor energie en voedingsstoffen aangepast moeten worden. Dat blijkt uit het Werkprogramma 2018 van de Gezondheidsraad.

Eerste 1000 dagen

Steeds duidelijker wordt dat de eerste 1000 dagen in het leven, gerekend vanaf de conceptie, van bijzonder belang zijn om de gezondheid van het latere kind te bevorderen. Eén factor daarbij is gezonde voeding, zo stelt de Gezondheidsraad. Tijdens de zwangerschap en de borstvoeding is het kind afhankelijk van wat de moeder tot zich neemt. In de daaropvolgende jaren moeten ouders het kind leren een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Evaluatie voedingsnormen

Bij de evaluatie van de voedingsnormen voor energie en voedingsstoffen maakt de Gezondheidsraad zoveel mogelijk gebruik van internationale rapporten over voedingsnormen en –richtlijnen, zoals van de European Food Safety Authority (EFSA) en de Amerikaanse National Academy of Medicine (NAM, voorheen Institute of Medicine). De EFSA heeft haar rapporten over voedingsnormen nagenoeg afgerond. Dat biedt de Gezondheidsraad gelegenheid deze normen te evalueren. De Gezondheidsraad zal daarover deeladviezen uitbrengen.

Bron: Gezondheidsraad


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten