Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
23 maart 2011

Gezondheidsgids voor mannen

Door: Angela

Gezondheidsgids voor mannen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF) wil mannen bewust maken van de relatie tussen voeding, leefstijl en kanker. Daarom geeft het kankerpreventiefonds in de nieuwe uitgave “Gezondheidsgids voor mannen” aanbevelingen over hoe zij hun risico op kanker kunnen verlagen.

Mannen hebben 20% meer kans om kanker te krijgen dan vrouwen. Verschillen in leefstijl spelen hierbij een belangrijke rol. Op veel risicofactoren voor kanker scoren mannen namelijk slechter dan vrouwen. Zo roken en drinken mannen meer dan vrouwen, hebben ze een ongezonder voedingspatroon met meer rood en bewerkt vlees en suikerrijke frisdranken, en kampen ze vaker met overgewicht.

De Gezondheidsgids voor mannen bevat informatie over risicofactoren voor kanker en veel voorkomende vormen van kanker bij mannen. Maar het geeft vooral praktische adviezen over het maken van gezonde keuzes, inclusief tips om meer te bewegen.

De gids is gratis te downloaden via www.wcrf.nl/publicaties. Daar kan de gids ook worden besteld voor € 3,50 per set van 5 stuks.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten