Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
25 juli 2012

Gezondheidsclaim voor flavonolen goedgekeurd

Door: Reina

Barry Callebaut

Voor het eerst heeft de EFSA een gezondheidsclaim goedgekeurd voor het verband tussen flavonolen uit cacao en bloedcirculatie. De claim is van de Belgische chocoladefabrikant Barry Callebaut en luidt: “Cacaoflavonolen helpen bij het behoud van endotheel-afhankelijke vaatverwijding, dat/wat? bijdraagt aan een normale bloedstroom.” Lees hier de reactie van de fabrikant.

Het gezondheidseffect geldt volgens het EFSA-panel als dagelijks 200 mg cacaoflavonolen worden genuttigd. Deze hoeveelheid zit in 2,5 g hoog-flavonolen cacopoeder of in de vorm van 10 g hoog-flavonolen donkere chocolade (geproducteert via een speciaal proces van Barry Callebaut waardoor 80% van de flavonolen behouden blijven). Nu is het nog aan de EU om de gezondheidsclaim toe te staan.

Bron: EFSA Journal


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten