Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
21 september 2012

Gezonder eten beter dan calorieën tellen

Door: Karine

Het overstappen naar gezonde eetgewoontes heeft op de lange termijn een goed effect op het lichaamsgewicht, beter dan snel afvallen en calorieën tellen. Dat concluderen onderzoekers in het Journal  of the Academy of Nutrition and Dietetics. Een groep van 481 vrouwen deed mee aan de studie. De helft van hen werd nieuwe eetgewoontes aangeleerd, de andere helft was controlegroep. De deelnemers werden 4 jaar gevolgd.

Veranderingen in het eetpatroon die een positief effect hebben op het lichaamsgewicht zijn: kleinere nagerechten, minder gezoete dranken, minder kaas en vleeswaren en een grotere consumptie van groenten en fruit.

Bron: JADA


Alma Mekking, , 03 december 2012:
Voor de liefhebbers van oude gerechten: bij de kleine uitgeverij Begijnekade 18 is een heel bijzonder boekje opnieuw uitgegeven:
De Nieuwe, Welervarene Utrechtsche Keuken-meid, uit 1771. De moderne kok of keukenmeid vindt hierin bijzondere recepten voor soepen, groente-, vis- en vleesgerechten, stoofschotels en heerlijke desserts. Sausen en wijnen weet onze Utrechtse keukenmeid ook te bereiden, evenals middelen tegen kwalen. In deze uitgave is een nieuwe paginering aangebracht, een verklarende woordenlijst, een inhoudsopgave en twee registers. Recepten zijn nu eenvoudig te vinden. Wie verre reizen maakt, komt uiteindelijk weer thuis. In De Nieuwe, Welervarene Utrechtsche Keuken-meid staan gerechten voor liefhebbers van de bijzondere Hollandse keuken. Dit boek smaakt naar meer, want dichtbij blijft toch het lekkerst. Het is goedkoop:
Prijs: € 7.07 Een aanrader!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten