Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 november 2010

Gezond eten rond chemotherapie

Door: José van Mil en Christine Archer Makenzie

Gezond eten rond chemotherapie

Door de onvoorspelbare uitwerking van chemotherapie is het voor patiënten vaak moeilijk om plezier in eten te houden. Dit boek kan ze een steuntje in de rug bieden. Vanuit persoonlijke ervaring hebben de auteurs dit kookboek geschreven. Bovendien is José van Mil een ervaren chefkok. Het  boek behandelt eerst de mogelijke eetproblemen en het belang van goed eten. Bijzonder aan dit kookboek is dat het receptendeel geen traditionele indeling heeft, maar een indeling naar textuur (zoals luchtig, krokant, vloeibaar of stevig). Bij problemen met kauwen en slikken, kan men kiezen voor recepten die smeuïg of vloeibaar zijn. Verder staat bovenaan bij elk recept ook nog een aanduiding over temperatuur en smaak. Sommige recepten vragen wel de nodige kookervaring, maar er staan ook genoeg eenvoudige recepten in het boek. Uiteraard is een foodprocessor en/of staafmixer vaak onontbeerlijk.
Meestal zijn de recepten bedoeld voor 2 kleine porties, maar bij elke recept staat ook een omrekenfactor tot 4 personen. Door het boek heen staan vele wetenswaardigheden en de recepten gaan vergezeld van prachtige gerechtfoto’s. Al met al een aanrader voor patiënten die chemotherapie ondergaan of voor diegene die voor hen moet koken. (RB)

Gezond eten rond chemotherapie, José van Mil en Christine Archer Makenzie, Inmerc, ISBN 9789066116481, 176 pagina’s, €19,95.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten