Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 januari 2011

Gezond en (prijs)bewust koken

Door: Mathijs Vrieze

Cover Gezond en (prijs)bewust eten

Hoor jij van je cliënten dat ze gezond eten stukken duurder vinden dan hoe ze gewend zijn te eten? Het prachtig vormgegeven boek “Gezond en (prijs)bewust koken” van dé gezonde en hippe Nederlandse tv-kok Mathijs Vrieze laat zien dat gezond eten niet duur hoeft te zijn.
Het boek bevat informatie over gezond afvallen, meer dan 50 gevarieerde recepten met voedingswaardedeclaratie en een slank weekmenu. Door met de hoeveelheden bij het weekmenu te spelen, bevat het per dag 4 variaties van 1200, 1600, 2000 of 2400 kcal.  Het prijsbewuste aspect benadert Vrieze door besparingstips te geven. Zo geeft hij aan dat het voordeliger is om 1 keer per week boodschappen te doen, zodat je minder blootgesteld wordt aan verleidingen. En hij adviseert groenten en fruit te kopen zoals het is en niet te zwichten voor het gemak van bijvoorbeeld voorgesneden (duurdere) sla. Het zijn eenvoudige tips, maar door ze allemaal eens op een rijtje te zien, word je als consument wel op ideeën gebracht. (CV)

Gezond en (prijs)bewust koken, Mathijs Vrieze, Hama Publishing, ISBN 9789081302470, 85 pagina’s, € 9,95.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten