Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 december 2015

Gebruik hand voor juiste portiegrootte

Door: Reina

Gebruik hand voor juiste portiegrootte

Voor veel consumenten is de term portiegrootte een onduidelijk begrip. Sian Porter, woordvoerder van de British Dietetic Association, heeft een simpele methode: gebruik je hand voor het bepalen van de portiegrootte.

Op een rijtje

De foto's op Daily Mail spreken voor zich, in woorden kun je de portiegroottes als volgt:

  • Koolhydraten zoals ongekookte pasta en aardappelen: gebalde vuist
  • Vlees: palm van je hand
  • Witte vis: de grootte van je hand, inclusief je vingers
  • Vette vis: palm van je hand
  • Sla en spinazie: 2 hele handen
  • Vaste groenten als broccoli: gebalde vuist (1 van de "5 a day")
  • Klein fruit zoals bessen: kommetje van 2 handen
  • Vetten/boter (inclusief smeersels als pindakaas): je duim, van de knokkel tot het puntje
  • Noten: 1 handpalm
  • Kaas: 2 duimen
  • Chocolade: wijsvinger
  • Cake: 2 vingers

Bron: Daily Mail


karine hoenderdos, redacteur Nieuws+voor+dietisten, 09 december 2015:
Ik ook, Mariëlle!
Marielle Faber, dietist, 08 december 2015:
Haha, ik vind het juist hartstikke ingewikkeld!!
Ine Straat, diëtiste, 01 december 2015:
Handig.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten