Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
30 september 2011

Gaan voor Graan

Door: Christel

Kellogg's

Op donderdag 22 september organiseerde Kellogg’s de bijeenkomst “Gaan voor Graan”. Een selecte groep van diëtisten en gewichtsconsulenten hoorde in Dordrecht veel over onderzoek naar graanvezels en over Kellogg’s.
Elselina Battenberg, Nutrition & Corporate Affairs Manager Benelux vertelde dat Kellogg’s jaren geleden gestart is met het geleidelijk verlagen van zout in Corn Flakes en andere Kellogg’s ontbijtgranen. Tussen 1999 en 2010 is het zoutgehalte met gemiddeld 42% verminderd. Special K bijvoorbeeld, kende in die periode een zoutverlaging van bijna 50%. En begin 2010 heeft Kellogg’s het zoutgehalte met 30% verlaagd in producten als Corn Flakes, Frosties, Coco Pops en Rice Krispies. Er zijn zelfs ontbijtgranen zonder toegevoegd zout zoals Smacks en All-Bran Choco.
Niet alleen binnen Kellogg’s wordt er hard gewerkt om zo de gezondheid van consumenten te bevorderen. Prof. dr. ir. Jan Delcour van KU Leuven vertelden meer over het EU-project HEALTHGRAIN. Dit project liep van juni 2005 tot en met mei 2010 in 15 landen, waaronder Nederland. Eén van de projecten van HEALTHGRAIN was onderzoeken of de oplosbare voedingsvezels AXOS (arabinoxylan-oligosachariden), een onderdeel van tarwezemelen, prebiotische activiteit vertonen bij gezonde personen. AXOS blijkt een positieve werking op de dikke darm te hebben. Het verhoogt onder andere in het laatste deel van het colon de hoeveelheid boterzuur. AXOS kan dus als een nieuw potentieel prebioticum beschouwd worden.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten