Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 februari 2012

FND project streeft naar vermindering zout

Door: Karine

Uit RIVM onderzoek dat vorige week bekend werd gemaakt, blijkt dat 85% van de Nederlanders nog steeds teveel zout eet. Food & Nutrition Delta, Wageningen Universiteit en TNO willen nu een clusterproject starten om het zout in de voeding te verlagen. Al 8 bedrijven hebben toegezegd te willen meewerken om binnen het het project wetenschappelijke kennis te delen.

De Consumentenbond vindt dat de industrie haar beloftes om zout te minderen niet nakomt. De bond wil dat de regering ingrijpt.

Bron: RIVM, Consumentenbond, VMT


Erwin Buurman, , 05 maart 2012:
"Uit tests blijkt keer op keer dat veel zout volstrekt onnodig wordt toegevoegd. Dit leidt tot veel gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten en nierfalen."

Welke testen dan? Dat verhaal over het ontstaan van hvz en nierfalen heeft allemaal te maken met hoge bloeddruk. Maar dat zout daar een invloed op heeft is achterhaald..... en wordt telkens weer ontkracht. En nu gaat mevrouw Schippers ook nog eens dreigen met wetgeving. Waar wordt dit allemaal op gebaseerd?

Als daarintegen suiker met 10% teruggedrongen wordt dan zou je pas effect krijgen.

Heeft iemand het e-mail adres van mevrouw Schippers ;)?

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten