Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
15 maart 2011

FAO/WHO: vervang verzadigd vet door meervoudig onverzadigde vetten

Door: Reina

FAO logo

Onlangs is het definitieve FAO/WHO rapport “Fats and fatty acids in human nutrition: Report of an expert consultation” verschenen met aanbevelingen over vetten. Een belangrijk onderdeel van het rapport zijn de aanbevelingen voor de inname van diverse vetzuren. Er zijn alleen aanbevelingen gedaan als de wetenschappelijke bewijsvoering als overtuigend of waarschijnlijk kon worden beoordeeld. Zodra de bewijsvoering minder duidelijk was (mogelijk en onvoldoende) is dit als zodanig weergegeven in het rapport. Een greep uit de aanbevelingen:

  • maximaal 30-35 en% totaal vet voor het handhaven van een gezond gewicht
  • maximaal 10 en% verzadigd vet voor volwassenen en de inname van verzadigde vetten verlagen door ze te vervangen door meervoudig onverzadigde vetten
  • 6-11 en% meervoudig onverzadigde vetzuren voor volwassenen
  • maximaal 1 en% transvetzuren voor alle leeftijden

Op de website van het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën kun je het hele rapport met alle aanbevelingen lezen.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten