Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 mei 2012

Eten met aandacht

Door: Rya Ypma i.s.m. Machteld Huber

Eten met aandacht

Rya Ypma i.s.m. Machteld Huber

Diëtist Rya Ypma laat patiënten in haar praktijk regelmatig chips, zonnebloempitten, grapefruit of melkchocolade proeven. Het zijn kleine oefeningen in ruiken, proeven, kauwen en aandachtig eten. Door de proefsessies worden haar cliënten meer bewust van hun eetgedrag, staan ze stil bij hun redenen om te eten en luisteren ze beter naar signalen van honger en verzadiging. Dat is heilzaam voor mensen met overgewicht of eetproblemen. De antroposofische benadering en het soms wat wollig taalgebruik in dit boek spreken mij persoonlijk minder aan. Maar de 10 uitgebreide casusbesprekingen laten goed zien dat proefsessies een mooi instrument zijn voor de diëtistenpraktijk. (KH)

Eten met aandacht, Rya Ypma i.s.m. Machteld Huber, Louis Bolk Instituut, ISBN 9789074021418, 55 pagina’s, € 11,50,=

Het boek is te bestellen via de website van het Louis Bolk Instituut.

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten