Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
17 september 2012

Écht lekker eten met een voedselintolerantie

Door: Pippa Kendrick

Écht lekker eten met een voedselintolerantie

Kookboeken verschijnen er natuurlijk aan de lopende band en ook komen er steeds meer boeken gericht op mensen met voedselintoleranties. Zelden zijn het echter  mooi vormgegeven, echte kookboeken zoals dit boek van Pippa Kendrick. Hierin vind je recepten waarin geen tarwe, zuivel, soja, eieren of gist wordt gebruikt. En ook zijn de meeste recepten glutenvrij. Kendrick is ervaringsdeskundige maar ook een echte culifreak. Daarom is ze aan de slag gegaan met alle ingrediënten die zij wel mocht hebben. En het resultaat mag er zijn. Een schitterend kookboek met ruim 120 recepten die ingedeeld zijn naar seizoen. Het bijzonder aan het boek is dat je niet de indruk hebt een dieetboek te gebruiken. Het gaat over lekker koken, niet over beperkingen. Het meest benieuwd was ik wel naar de recepten van brood, gebak en toetjes. Want juist bij die recepten loopt een cliënt vaak tegen de beperkingen aan. In dit boek staan echter vele recepten voor koekjes, taarten, cakes en ijs die er stuk voor stuk heel lekker uitzien. Wat dacht je bijvoorbeeld van mueslirepen met appel en kaneel, kruimeldeeg, bananenbrood of pecannotentaart? En ze lijken ook helemaal niet moeilijk te bereiden. Kendrick maakt daarbij gebruik van producten als eivervangers, rijstmelk en xantaangom (verdikkingsmiddel dat glutenvrijbakken gemakkelijker maakt). Achter in het boek is een hoofdstuk opgenomen over deze en vele andere speciale ingrediënten. Ook staan de Nederlandse websites vermeld waar die speciale ingrediënten besteld kunnen worden. Een prachtig en volledig boek waarbij ik me zelfs afvraag of mensen die geen dieetbeperking hebben, zullen merken dat ze iets uit dit boek voorgeschoteld krijgen. (MS)

Écht lekker eten met een voedselintolerantie, Pippa Kendrick, Van Dishoeck, ISBN 9789000310784, 239 pagina’s, € 24,99


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten