Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 september 2011

Doelstelling “Verantwoord frituren” niet gehaald

Door: Reina

Fast food junkie

Het aantal cafetaria’s en snackbars dat bakt in vloeibaar frituurvet neemt maar langzaam toe. In 2010 gebruikte 61% van de ondernemers in de fastfood-sector vloeibaar frituurvet voor het afbakken van friet. In het jaar ervoor was dat 56%. Dit blijkt uit een onderzoek van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA).

 

In 2004 is de campagne Verantwoord frituren gestart om zoveel mogelijk bedrijven in de horeca te laten overstappen op het gebruik van vloeibaar frituurvet. Het streven was dat eind 2010 75% van de ondernemers vloeibaar vet gebruikte.

Bron: nVWA


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten