Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 mei 2017

Doe mee met actie richting zorgverzekeraars over uurtarief

Door: Reina

Doe mee met actie richting zorgverzekeraar over uurtarief

Al 10 jaar is het tarief voor diëtisten bij de meeste zorgverzekeraars gelijk gebleven. Daarom roept Diëtistenpraktijk Becks & Havers andere diëtisten op om samen in actie te komen. Daarvoor hebben de 4 diëtisten van deze diëtistenpraktijk samen met een jurist een brief voor zorgverzekeraars opgesteld om hun onvrede te uiten, want het is tijd om de ongelijkheid in koopkracht recht te trekken. Diëtisten moeten wel echt het heft in eigen handen nemen, want de beroepsvereniging mag niet namens de diëtist met zorgverzekeraars onderhandelen over het tarief. Eind mei gaan Becks & Havers de brief versturen.

Doe mee

Ben je het met de inhoud van de brief eens? Stuur dan deze brief, met je eigen logo en naam eronder naar de zorgverzekeraar(s). Of schrijf zelf een eigen brief. Mocht je meer collega’s weten die aan deze actie mee willen doen, maak ze dan attent op deze actie.


Eline Posthumus, Diëtist, 23 mei 2017:
Als er een lijst met e-mailadressen van de zorgverzekeraars online komt, zou dat heel handig zijn!
Karolien van Geffen, Consultant Voeding en Leefstijl, 22 mei 2017:
We komen denk ik sterker naar voren als we een onderbouwing hebben m.b.t. een hoger tarief.
Wat hebben we nodig?
Karine Hoenderdos, redacteur Nieuws+voor+dietisten, 22 mei 2017:
Natuurlijk kunnen we zo'n lijst op de een of andere manier op de website plaatsen... hoeveel mensen hebben al een brief gestuurd? Ik ben benieuwd!
Marion Theuws, dietist, 19 mei 2017:
Omdat ik moeite had met het vinden van de emailadressen van de afdelingen zorginkoop of contractering van de verschillende verzekeraars heb ik dit aan de NvD gevraagd. De NvD gaf mij als antwoord dat zij niet beschikken over emailadressen van zorgverzekeraars die met derden gedeeld mogen worden en dat we dus de algemene adressen moeten gebruiken.
Diëtistenpraktijk Becks&Havers, dietist, 18 mei 2017:
@Konnie
Natuurlijk is het handig als er een lijst komt met (email) adressen van de zorgverzekeraars waarheen de brief/mail naar toe gestuurd kan worden en is het drempelverlagend als deze er komt.
Ook daar zijn we nog mee bezig, maar als iemand zo’n lijstje al compleet heeft, horen we dit uiteraard graag.
@Karine: kan zo'n lijst op deze site gezet worden?
Lenke Melman, dietist, 17 mei 2017:
Misschien is dit dan de plek om een oproepje te doen.
Ik werk zelf niet in de eerste lijn maar de intramurale zorg.
Welke mede-intramurale diëtisten willen eens samen kijken hoe we ook in de intramurale zorg het salaris van de Dietist gelijk kunnen trekken met onze collega paramedici? Mijn mail staat open ;)
Anna Dekkers, Kinderdietist, 16 mei 2017:
En over die brief gesproken: wat vinden wij wel een goed uurtarief?
truus kuijpers, dietiste, 16 mei 2017:
iedere zichzelf respecterende dietist moet deze brief sturen. ik ben ook van mening dat de NVD meer kan doen. het lijkt bij de NVD wel een angsthazencultuur. niet geschoten is altijd mis , is een oud gezegde
Annemarie Spijker, Dietist, 16 mei 2017:
Het is geen wonder dat deze kwestie al zolang speelt. Weten jullie dat elk beroep dat voornamelijk door vrouwen wordt uitgevoerd onderbetaald wordt? Basisschooldocenten, verpleegster en dus ook diëtist. Voor de vrouwenemancipatie moeten we iets doen en stop met wijzen naar een ander. Als jij wilt dat er iets veranderd. Begin dan bij jezelf!! Als je het niet volledig eens bent met die brief dan verander je hem gedeeltelijk, of schijf je eigen. Als jij wilt dat er iets veranderd, moet jij actie ondernemen. Is dat niet ook wat je tegen je cliënten/patiënten zegt? Of vind je het prima dat die naar jou wijzen, zoals jij naar de NVD wijst.
Konnie Crielaard, Diëtist, 16 mei 2017:
Hoe doen andere beroepsgroepen dat? Moet toch voor de NVD niet zo moeilijk achter te komen zijn. B.v. logopedisten beroepsvereniging even contacteren.
Ik verstuur de brief. Het zou handig zijn als er een lijst bij de brief zou zitten met (mail) adressen van alle zorgverzekeraars. Tijdsbesparend en drempelverlagend voor de collega's.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten