Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 februari 2013

DHA-suppletie tijdens zwangerschap reduceert vroeggeboortes

Door: Reina

Zwangere

Baby’s van moeders die tijdens de zwangerschap DHA-suppletie gebruiken, wegen meer bij de geboorte en hebben minder kans op een zeer laag geboortegewicht of op geboorte voor 34 weken dan baby’s van moeders die een placebo krijgen. Dit blijkt uit de eerste resultaten van een 10 jaar durende dubbelblinde, gerandomiseerde studie aan de universiteit van Kansas, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition.

In het onderzoek kregen 350 vrouwen dagelijks een DHA-capsule (600 mg) of een placebo vanaf <20 weken zwangerschap tot de bevalling. In vergelijking met een placebo resulteerde DHA-suppletie in een langere zwangerschapsduur, een hoger geboortegewicht en grotere baby’s. Verder bleek dat in de DHA-groep minder baby’s geboren werden voor de 34ste week en dat pretermen minder lang in het ziekenhuis verbleven. De onderzoekers concluderen dat 600 mg DHA per dag tijdens de tweede helft van de zwangerschap resulteert in een langere zwangerschapsduur en grotere kinderen. De onderzoekers pleiten voor DHA-suppletie tijdens de zwangerschap omdat het zorgt voor een reductie van vroeggeboorten en zeer laag geboortegewicht.

Er is een follow-up gestart om te bepalen of prenatale DHA-suppletie ook effect heeft op de cognitieve ontwikkeling van de kinderen.

Bron: ScienceDaily


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten