Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
09 maart 2012

Darmkankermaand 2012

Door: Reina

Lopen door een darm in het OLVG

In Nederland worden elk jaar bijna 12.000 mensen getroffen door darmkanker en overlijden er bijna 5.000 mensen aan de gevolgen daarvan. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) vraagt hiervoor aandacht tijdens de Darmkankermaand 2012.
Zo organiseert MLDS de foto-expositie Denk vooruit, kijk achterom waarin 5 fotografen hun visie op darmkanker hebben vastgelegd. Deze expositie is gedurende een aantal maanden in diverse ziekenhuizen in het land te zien. En worden Nederlanders opgeroepen darmkanker op hun eigen manier in beeld te brengen en mee te doen aan een fotowedstrijd.

Verder toert een grote opblaasbare darm langs de Nederlandse ziekenhuizen om het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht te brengen. Ook wordt hiermee geprobeerd het onderwerp beter bespreekbaar te maken. De bezoeker vindt in de opblaasbare darm informatie over darmkanker en andere darmaandoeningen. Van maandagmiddag 12 maart tot maandag 19 maart 2012 is de opblaasbare darm te “bezoeken” op polikliniekplein 1 op de locatie Oosterpark van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

Bron: OLVG en www.darmkanker.info 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten