Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 juni 2014

Consument kiest steeds vaker voor duurzaam voedsel

Door: Reina

Bestedingen aan duurzaam voedsel verdeeld over de keurmerken

Vorig jaar gaven consumenten 10,8% meer uit aan milieu-, diervriendelijke en fairtrade voedingsmiddelen dan in 2012. De uitgave aan voedsel zonder een duurzaamheidskeurmerk daalde met 1,1%. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2013.

Mensen kopen vooral meer duurzame vis (+21%) en eieren (+15%). Consumenten kopen minder vlees, maar er wordt wel meer geld besteed aan duurzaam vlees (+7,8%). In de afbeelding is te zien hoe de bestedingen aan duurzaam voedsel verdeeld zijn over de keurmerken.

Bron: Rijksoverheid


Henrieke Sikken, student voeding en gezondheid, 14 november 2014:
Naar mijn mening is er voor een verkeerde uitleg gekozen van het begrip duurzaam. Dit begrip is inderdaad vrij breed, maar om nu alle biologische en "beter leven" producten duurzaam te noemen lijkt me niet terecht.

Er zijn verschillende meningen over, maar biologische landbouw is met een bepaalde definitie trager en minder beheersd te noemen. Dit is niet bepaald duurzaam met het oog op een groot voedselaanbod creëren.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten