Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
16 augustus 2012

Chocolade verlaagt de bloeddruk (een beetje)

Door: Karine

Cacao kan een handje helpen bij het verlagen van de bloeddruk, aldus een review in The Cochrane Library. De onderzoekers bekeken 20 kortlopende studies waarbij in totaal 856 proefpersonen gedurende een korte proefperiode extra chocolade kregen toegediend. De dosis varieerde van 3,6 – 105 gram chocolade(producten) per dag. Door de chocolade werd de bloeddruk gemiddeld met 2-3 mm Hg verlaagd. De bloeddrukverlagende werking van chocolade wordt toegeschreven aan flavonoïden. Het gehalte aan flavonoïden verschilt sterk per chocoladesoort, dus een optimale dosis is lastig te bepalen, zo zeggend de onderzoekers. Ze pleiten ook voor meer langdurige studies.


Pia Harrevelt, , 21 augustus 2012:
Ja Karine, het valt wel op. Zijn vast veel vrouwen :-) Ik weet nu wat ik wil worden...
Karine Hoenderdos, , 16 augustus 2012:
hebben jullie ook altijd het idee dat wetenschappelijke onderzoekers dol zijn op het onderzoeken van chocolade? :)

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten