Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
14 maart 2014

Broodje gezond of broodje aap?


Broodje gezond of broodje aap?

Het gezonde imago van brood ligt onder vuur, en de verkoop daalt. Populaire diëten zoals de Voedselzandloper, Broodbuik en Oerdis waarschuwen voor de gevaren van gluten en snelle koolhydraten uit granen en brood. Waar rook is, is vuur, denken consumenten, en laten het brood staan. Wat is de wetenschappelijke achtergrond van deze zorgen en in hoeverre moeten we die serieus nemen? En als we brood uit ons menu schrappen, krijgen we dan nog voldoende voedingstoffen binnen, zoals vezels en jodium? De NVVL hoopt deze vragen te beantwoorden tijdens de Rond de Tafel-sessie “Broodje gezond of broodje aap” op dinsdagmiddag 15 april in Den Bosch. De sessie gaat in op de zorgen over de gezondheidseffecten van granen en brood, de wetenschappelijke basis daarvan, en de vraag of de huidige aanbevelingen nog actueel zijn. Meer informatie: website NVVL.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten