Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 juni 2011

Boterhamvis: innovatief broodbeleg

Door: Karine

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben met het concept Boterhamvis de 7de Voedingscentrum Bachelors Award voor gezonde innovaties gewonnen. De jury prees hen om de duurzaamheidaspecten en de betaalbaarheid van het product. Boterhamvis lijkt op boterhamworst, maar is gezonder en van vis en geroosterde paprika gemaakt. Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum,  reikte tijdens een minicongres de Award uit aan de studenten Marieke van der Velde, Rolien Boekholt en Anne van Heereveld.
Het broodbeleg zou gemaakt worden van een duurzaam gekweekte witvis en in handige plakjes voor op de boterham in de supermarkt komen te liggen. Daarmee is het een gezond alternatief voor het hartige broodbeleg dat vaak vrij veel verzadigd vet bevat. Omdat het niet zo duur hoeft te zijn, is het een product dat kan aanslaan bij een brede doelgroep.

Bron: Voedingscentrum


Amber Neecke, , 07 juni 2011:
Leuk idee.
Is dit de opvolger van de HBO prijsvraag?
Wilma van Rijn, , 07 juni 2011:
Super idee! Dit product zal zeker een aanwinst zijn... Een mooie verantwoorde variatie erbij!
Van mij mag het morgen al in de winkel te verkrijgen zijn.
mieke geertsma, , 07 juni 2011:
gefeliciteerd meiden!ja, echt een nieuw produkt, hoop dat het aanslaat.
Ylse van Lanen, , 07 juni 2011:
Wat een goed idee zeg! Top!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten