Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
07 augustus 2012

Basis leggen voor gezond en lekker eten op de BSO

Door: Reina

Smaakplezier BSO

Op een leuke manier met gezond en lekker eten aan de slag en een basis leggen voor gezonde eetgewoonten, dat is het doel van Smaakplezier op de BSO (buitenschoolse opvang). Het programma is een initiatief van het Voedingscentrum en het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University.

Met Smaakplezier komen kinderen op de BSO in aanraking met activiteiten rondom gezond en lekker eten. Ze maken een eetbare menukaart, schilderen met groenten of werken aan hun eigen pluktuin. Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum: ‘Wij willen graag kinderen zo vroeg mogelijk leren wat gezond eten is, en dat gezond en lekker samengaan. Thuis, op scholen en ook op de BSO. Hoe beter ze het weten, hoe groter de kans dat ze opgroeien tot gezonde volwassenen met een goed gewicht.

Smaakplezier op de BSO is een map met 100 activiteiten, verdeeld over zes thema's: In actie!, Pluktuin, Cre-eet-ief, Onderzoek en ontdek!, De Smaakprofessor en Koken is kikkuh! Met de 100 doe-kaarten uit de klapper gaan kinderen zelfstandig aan de slag. Zo leren ze op een speelse manier nieuwe producten kennen, ontdekken ze waar voedingsmiddelen vandaan komen, gaan ze zelf koken en vinden ze uit wat gezond en lekker eten is.

Klik hier voor meer informatie

Bron: Voedingscentrum


greetje wit, , 07 augustus 2012:
is dit iets voor de fitkidsmap??

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten